top of page
Wix Magasinet_edited_edited.png

Bröllop & Högtidsfest

På Gamla Slottet och i Magasinet anordnar vi allt från det romantiska bröllopet och den roliga 50-års festen till den högtidliga disputationen. En bröllops- eller högtidsfest på Gamla Slottet eller Magasinet, inramat av fantastisk natur och gammaldags miljö, bäddar redan från början för ett lyckat arrangemang. Vi samarbetar med väletablerade cateringfirmor med stor vana och mycket gott renommé. De ansvarar för att den kulinariska finessen är av högsta klass och ser till att gästerna trivs under hela tillställningen. Dryck kan, om så önskas, ombesörjas av hyresgästen själv och det går även att kombinera högtidsmiddagen i Magasinet med fest och dans i Gamla Slottet. Vi erbjuder ett totalkoncept med övernattning och frukost nästa dag samt förutsättningarna för att ert bröllop eller er högtidsfest skall bli en annorlunda helt unik fest!

ikon_edited_edited.png

Våra lokaler

Lokaler

GAMLA SLOTTET

Två mil söder om Linköping vid Rengens strand och omgiven av den vackra östgötska naturen ligger Gamla Slottet, Bjärka-Säby. Dess första brudpar klev in genom porten 1632. Många är högtiderna som firats mellan dess murade stenväggar. Husets atmosfär och den unika miljön garanterar en annorlunda och minnesvärd fest. Hälsa dina gäster dina gäster välkomna på den vackert inramade slottsplanen, på terrassen med utsikt över Rengen eller framför brasan i Spiselsalen. Intag middagen i en sal från 1600-talet som rymmer 79 gäster. Matsalen med sina kalkputsade väggar och vackra utsikt över sjön Rengen ger de minnesrika bröllop/högtider som firas här en stämningsfull och vacker inramning. Låt sedan festen kulminera på tredje våningen i Gamla Slottets danssal och sällskapsrum där gästerna samlas till fortsatt glädje och trevnad. Huset erbjuder även möjlighet till övernattning, ett totalkoncept som kan bli ditt bästa minne och en alldeles speciell fest.

BS-4938.jpg
BS-4820.jpg
BS-4970.jpg
BS-4553.jpg
Magsinet Wix.jpg
BS-4677.jpg

MAGASINET

På en liten höjd, inbäddad i den vackra östgötska naturen tronar Magasinet, gediget byggd 1884.

Här kan mellan 60 och 250 middags- eller konferensgäster njuta av dess rustika elegans i en annorlunda och historisk miljö.

En bröllops- eller högtidsmiddag på Magasinet ger en härlig kontrast mellan det dukade bordet med sina vita dukar och Magasinets rustikt eleganta träväggar med sina vackra välvda fönster. Nutid och dåtid som möts för att bilda det unika.

KATEDRALEN

Bjärka-Säby har en höskulle utöver det vanliga. Byggt 1875.

Här kan man överraska med den alldeles speciella mingel- eller showlokalen, den annorlunda middagssalen för många gäster, eller den ovanliga vigselplatsen.

BS-5067.jpg
ikon_edited_edited.png

Boende och bröllopssvit

Det finns möjlighet till övernattning för 42 gäster – 27 på Gamla Slottet och 15 i Gästflygeln. Rummen är fräscha och trivsamt möblerade. Skulle man behöva fler bäddar finns flera möjligheter i närområdet. Vi erbjuder också en privat brudsvit samt en separat lägenheten med två dubbelrum, vardagsrum, badrum och kök. Parkeringen ligger mitt emot Gamla Slottet. Önskar man transport till och från kyrka kan vi hjälpa till att förmedla detta.

Terassen .jpeg

Vigelseplatser

Magasinet - Gamla slottet, Bjärka-Säby 
Katedralen -Gamla Slottet, Bjärka-Säby 
Utomhusvigsel vid sjön - Gamla Slottet, Bjärka-Säby 

 

De kyrkor som ligger närmast Bjärka-Säby är följande:
Landeryd kyrka – tel: 013-20 51 50
Vårdsberg kyrka – tel: 013-708 50
Skeda och Slaka kyrkor – tel: 013-21 02 70
Vist kyrka – tel: 013-520 01
Vårdnäs kyrka – tel: 013-520 01
Kapellet, Nya slottet Bjärka-Säby – tel: 013-23 25 60

bottom of page